Вихід з ладу друкуючої голівки та супутні несправності

Розглянемо основні несправності друкуючої голівки на прикладі серій F17, F18, проведемо порівняння та сервісне обслуговування.
Також наведемо прикладну статистику та порівняння.
 
Image
Друкуюча голівка принтера
Звертаємо вашу увагу, гарантійні зобовязання не поширюються на друкуючу голівку.
Виробник принтера-донора надає обмежену гарантію на свій виріб, а саме 12місяців або 3000 аркушів за умови використання ОРИГІНАЛЬНОГО чорнила та дотримання сервісних рекомендацій, dtg, dtf принтери використовують видозмінене чорнило.
Термін служби друкуючої голівки напряму залежить від дотримання сервісних рекомендацій та експлуатації принтера та не має перехресного зв'язку із гарантійними термінами Epson, радимо розрізняти дані поняття.
Друкуюча голівка є розхідною запчастиною.
Image

СТАТИСТИКА

Термін служби друкуючої голвки:
Проведений аналіз свідчить про те, що друкуюча голівка серії F17, F18 на текстильному чи УФ чорнилі має корисний термін в 6-9 місяців або 100-200кв.м. або 8-9 літрів чорнила. (дані розрахунки є узагальненою інформацією та можуть відрізнятись в кожному конкретному випадку, базуються на сервісній інформації та прикладному досвіді).
Доцільність та конкуренти:
Станом на 2023рік друкуюча голівка серії F18, що є замінником голівки F17 є найдешевшою 6ти канальною голівкою на ринку, в свою чергу дана голівка готова до роботи "з коробки" та не потребує додаткових модифікацій меніфолду як xp600/xp800, в той самий час найближчий ціновий конкурент коштує дорожче в три рази та має аналогічну ресурсність.
Саме по цій причині принтери, шо працюють на головах даної серії є найрозповсюдєенішими донорами для dtg, dtf.

Інструкція по вирішенню несправностей пов'язаних із друкуючою голівкою принтера

та типові проблеми аід час експлуатації
Image

ПРОБЛЕМА

Типові несправності та проблеми:
1. Неякісний друк (шегрень, розмиття, щільність, артефакти).
2. Сповільнення друку.
3. Змішування кольорів та каналів.
4. Друк "чистого" листа.
5. Відсутність реакції на включення.
Розглянемо можливі несправності та шляхи іх усунення.

Зверніть увагу
Інформація наведена в даній статті має суто ознайомчий характер та не є інструкцією до дій. Наголошуємо, всі сервісні, ремонтні процедури з обладнанням EasyBusyCNC повинні бути узгоджені.

Неякісний друк (шегрень, розмиття, щільність, артефакти) та сповільнення роботи

Перш за все ми рекомендуєио робити примусову чистку голівки перед початком робочої зміни, для цього слід натиснути та утримувати кнопку "крапля" на панелі принтера 3 секунди.
При винекненні артефактів, пропусків, ліній чи інших дефектів слід провести миття голвіки принтера сервісною рідино згідно інструкції.
Дану процедуру можна проводити як по місцю так і з повним демонтажем голівки.

Image
Image

Хороший помічник в будь-якій справі -це якісне і надійне обладнання, -синонім EasyBusyCNC